beats by dre cheap

Budućnost Izraela

Ideolozi novog svjetskog poretka:'Za 10 godina Izraela višeneće biti'!

Kisindžer i 16 američkih obavještajnih agencija smatraju da u bliskoj budućnosti država Izrael više neće postojati. Dnevni list “Njujork Post“ (The New York Post) vjerno prenosi Kisindžerove riječi: „Kroz 10 godina, Izraela više neće biti“.

Kisindžerova izjava je nedvosmislena. On ne nudi rješenje za očuvanje države Izrael. Za njega je nestanak Izraela 2022. godine svršena stvar.

Obavještajne agencije SAD se slažu sa Kisindžerovom izjavom, mada nisu precizirale tačan datum kada će Izrael iščeznuti sa lica zemlje.

Ovih 16 agencija, koje raspolažu sa budžetom od preko 70 milijardi dolara, izdale su analitički izvještaj, na 82 strane, koja nosi naziv: „Priprema za Bliski Istok u post-izraelskom periodu“.

U izvještaju se ocjenjuje da 700.000 izraelaskih naseljenika u Judeji i Samariji, koje navodno pripadaju Palestincima, neće mirno napustiti istu. Pošto “svijet“ neće tolerisati njihovo prisustvo na „okupiranim teritorijama“ Izrael će biti uskoro tretiran kao Južnoafrička Republika 1980-ih godina zbog politike aparthejda.

Sudeći po ovom izvještaju, Likud, vladajuća partija u Izraelu, navodno toleriše i podržava eskalaciju nasilja i bezakonje koje sprovode izraelski naseljenici u Judeji i Samariji, pišu Vesti.net

U izvještaju se dalje navodi da su „brutalnost i razbojništvo izraelskih naseljenika i administrativna infrastruktura, koja odiše duhom aparthejda, sa odbrambenim zidom u segregacionom stilu i drakonskim sistemom kontrolnih punktova, neodbranjivi i u suprotnosti sa demokratskim tekovinama američkog naroda“.

Obavještajne agencije SAD smatraju da će Izrael pokleknuti pred kombinovanim naletom Arapskog proljeća, buđenja islamske svijesti i rastuće moći Islamske republike Iran.

U izvještaju se svrgnuti šefovi islamskih zemalja koji su sarađivali sa Izraelom ili su bar tolerisali njegovo postojanje nazivaju diktatorima, a nova islamistička vlast u ovim zemljama se veliča kao izrazito prodemokratski nastrojena.

Takođe, u izvještaju se kaže da, u svjetlu novih okolnosti, Vlada SAD više ne raspolaže vojnim i finansijskim resursima kojima bi bila u stanju da nastavi sa pružanjem podrške Izraelu za opstanak u neprijateljskom okruženju koji broji preko milijardu stanovnika.

U izvještaju se savjetuje da bi SAD trebalo da slijede sopstvene nacionalne interese, što znači normalizaciju odnosa sa 57 islamskih zemalja i povlačenje podrške Izraelu. Interesantno je da ni Henri Kisindžer, koji je jevrejskog porijekla i koji je do sada prikazivan kao prijatelj Izraela, ni Amerikanci, koji su navodno uvijek bili pod uticajem pro-izraelskih medija, ni jednim gestom ne pokazuju da će žaliti zbog nestanka Izraela.

Ključni razlog ovog preokreta leži u Kisindžerovoj tvrdnji i tvrdnji američkih obavještajnih agencija, prije svega CIA, da raspolažu informacijama kako Izrael i njegove pristalice stoje iza napada na Svjetski trgovinski centar 11.septembra 2001. godine.

Alan Sabroski (Alan Sabrosky), bivši direktor departmana za Strateške studije na Vojnom koledžu SAD (US Army War Colledge), je izjavio da je „100%“ siguran da Izrael i njegove pristalice stoje iza napada na kule Bliznakinje.

Alan Hart (Alan Hart), bivši glavni dopisnik BBC za područje Bliskog Istoka i navodni prijatelj Golde Meir, bivše premijerke Izraela, i Jasera Arafata, se složio sa Sabroskim. Takođe, Merlin Miler (Merlin Miller), treći predsjednički kandidat na predsjedničkim izborima u SAD, otvoreno zastupa tezu da je pod pokroviteljstvom Izraela izveden napad na kule Bliznakinje.

Navodno, glavni razlog koji leži iza rušenja kula Bliznakinja je da se “krvlju zapečati“ snažna, neraskidiva veza između SAD i Izraela, da se protivnici jevrejske države prikažu i kao američki rivali, a sve u očajničkom pokušaju da se osigura opstanak Izraela na taj način što bi SAD pokrenule dugoročni rat protiv njegovih neprijatelja.

Sve veći broj Amerikanaca najzad “shvata“ da neprijatelji Izraela (cjelokupan islamski svijet sa preko 1,5 milijardi stanovnika, skupa sa većinom neevropskih zemalja) ne moraju da budu i neprijatelji SAD. SAD navodno troše ogromna finansijska sredstva i žrtvuju na hiljade života zarad sukoba u Izraelu – sukoba koji donose više štete nego koristi strateškim interesima Amerike .

Kako sve veći broj Amerikanaca postaje uvjeren da rušenje kula Bliznakinja predstavlja čin drske, krvave izdaje koji su navodno počinile pristalice Izraela, kreatorima politike SAD će biti lakše da ubijede svoje građane da je jevrejskoj državi konačno “odzvonilo“.

Razjedinjenost jevrejske zajednice u SAD i neki nesmotreni potezi izraelskog predsjednika Benjamina Netanijahua su takođe doprinijeli promjeni raspoloženja Amerikanaca prema Izraelu.

Jaz koji vlada u jevrejskoj zajednici u SAD kada je u pitanju podrška Izraelu, a koji se javio usljed razmirica koje su nastale u rukovodstvu predstavništva partije Likud u ovoj zemlji, je sve dublji.

Kao posljedica ovih trvenja u jevrejskoj zajednici, sve manjem broju mladih američkih Jevreja je stalo do države Izrael.

Prognoze predsjedničkih izbora u SAD su se potvrdile: i pored Netanijahuovog truda da pridobije jevrejske glasače da pruže podršku predsjedničkom kandidatu Mittu Romniju, Obama, koji je javno izjavio da „mrzi lažova“ Netanijahua, ipak je dobio većinu glasova Jevreja.

Takođe, Netanijahuov neobičan nastup sa karikaturom bombe za govornicom Ujedinjenih Nacija, koji je izvrgnut podsmijehu, je dao povoda dobrom dijelu svjetske javnosti da ga okarakteriše kao “ludog cionistu“.

(Financial Times)

Udruženje Bjelimićani
http://udruzenjebjelimicani.blogger.ba
19/11/2012 18:15